Låna räntefritt

Dela

Du har säkerligen hört talas om att det går att ta ett sms lån utan ränta. Kanske har du ifrågasatt detta påstående som många andra, men sanningen är att detta faktiskt är helt möjligt. Du kan låna pengar gratis och det finns faktiskt inga hållhakar.

Att ta ett sms lån utan ränta kan vara ett mycket bra, och även ekonomiskt, alternativ om du endast är ute efter ett enstaka lån. I denna artikel ska vi förklara hur vi menar. Vi kommer även gå igenom lite mer detaljerat hur ett sms lån utan ränta fungerar och vad du bör tänka på innan du ansöker.

Så fungerar ett sms lån utan ränta

Ett sms lån utan ränta är helt enkelt ett lån som du inte behöver betala för. Detta innebär naturligtvis inte att du får pengarna som du lånat, utan att du inte behöver betala för att få låna. Lånar du 5 000 kr så betalar du endast tillbaka 5 000 kr, såvida lånet inte har några övriga avgifter. Med andra ord kan du alltså låna helt gratis och du kan låna upp till hela 6 000 kr gratis.

Ett sms lån utan ränta är helt enkelt ett slags välkomsterbjudande som långivare har börjat med för att locka trogna kunder till sina företag. Detta är ett resultat av den höga konkurrensen på lånemarknaden som på många sätt gynnar oss konsumenter. Idag kan du nämligen låna gratis flera gånger, så länge du uppfyller vissa krav. Dessa krav ska vi titta närmare på nedan.

Krav för att låna räntefritt

För att få låna gratis måste du som sagt uppfylla en del krav. Utöver de grundläggande kraven som långivaren har på sina övriga kunder gäller även följande:

  • Du måste vara ny kund hos långivaren eftersom ett gratis lån trots allt är ett välkomsterbjudande. Är du en återkommande kund måste du betala den vanliga räntan som alla andra kunder får betala.
  • Du får inte låna gratis av flera långivare som har samma ägare. Vill du låna gratis flera gånger måste du vända dig till en långivare som har en annan ägare.

Låna gratis – spara pengar

Visste du att det är möjligt att faktiskt spara pengar genom att ta ett gratis lån? Låt oss förklara hur vi menar.

Låt säga att du är på jakt efter de perfekta hörlurarna. Du sitter och surfar runt på nätet och hittar plötsligt exakt det par du har letat efter. Priset på hörlurarna är dessutom nedsatt! Dock har du inte råd att köpa dem med dina egna pengar just nu eftersom lönen inte kommer förrän om ett par dagar. Samtidigt vågar du inte riskera att erbjudandet försvinner. Tar du ett gratis sms lån kan du köpa hörlurarna direkt och betala tillbaka när lönen kommer. På så sätt kan du spara pengar om hörlurarna höjs i pris strax därefter.

Innan du lånar räntefritt

  1. Tänk på att se till att lånet helt saknar avgifter. Ibland kan lånet vara räntefritt, men ha till exempel uppläggnings- eller aviavgifter.
  2. Förläng aldrig ett räntefritt lån. Då kommer kostnaden för lånet skjuta i höjden rejält.
  3. Även om lånet är gratis måste du se till att du klarar av återbetalningen. Löptiderna på ett sms lån utan ränta ligger oftast på 30 dagar och lånar du för mycket riskerar du att drabbas av betalningssvårigheter.