Låna på helgen

Dela

Visste du att du kan ta ett sms lån utan ränta på helgen? Jo, det stämmer faktiskt. Vissa långivare som erbjuder sms lån utan ränta erbjuder även detta alternativ under helgen. Detta är ju såklart ett utmärkt alternativ för dig som är i behov av snabba pengar på helgen och som dessutom vill komma riktigt billigt undan. Det är som sagt inte lätt att veta exakt när man är i behov av pengar, en utgift kan lika gärna uppstå tidigt på morgonen en onsdag som under en lördagseftermiddag.

I denna artikel ska vi titta närmare på hur du går tillväga för att låna under helgen samt när ett lån på helgen kan vara extra bra.

Därför finns helgutbetalningar

Anledningen till att långivarna valt att införa helgutbetalningar är helt enkelt för att erbjuda sina kunder en flexiblare tjänst. Självklart beror det även på den växande konkurrensen mellan långivare. Ju flexiblare tjänster de kommer på, desto större fördelar för oss konsumenter.

Att låna pengar på helgen är en mycket uppskattad möjlighet och dessutom är smslångivare de enda som erbjuder detta alternativ. De vanliga bankerna kommer förmodligen inte att införa helgöppet någon gång snart.

Så lånar du på helgen

Om du vill ansöka om ett lån på helgen bör du först kontrollera vissa punkter. Detta för att du ska få dina pengar så snabbt som möjligt. Nedan ska vi snabbt gå igenom vad du bör tänka på innan du ansöker.

  • Först och främst bör du se till att långivaren faktiskt har öppet under helgen. Kontrollera därför kontorets öppettider innan du skickar in din ansökan.
  • Se till att långivaren erbjuder direktutbetalningar eftersom detta är en förutsättning om du vill ha dina pengar direkt på helgen. Du och långivaren måste alltså använda er av samma bank om en helgutbetalning ska vara möjlig. Gör ni inte det kommer du ha pengarna först följande bankdag.
  • Ansök i god tid innan kontoret stänger. Se till att skicka in din ansökan med goda marginaler om du vill ha dina pengar omgående på helgen. Skulle kontoret ha en hektisk dag kan det hända att de inte hinner behandla din ansökan under öppettiderna. Då får du pengarna följande bankdag.

Varför lån på helgen?

Nu kanske vissa undrar varför man inte bara kan vänta med att låna tills måndagen kommer. Låt oss ge dig två situationer där helgutbetalningar kan vara extra uppskattade.

  1. Du är skyldig en bekant pengar som denne behöver omgående. Eftersom det är några dagar kvar till lön har du ingen möjlighet att betala dessa pengar. Genom att ta ett smslån på helgen kan du betala tillbaka de pengar du lånat och sedan betala tillbaka lånet du tagit när lönen kommer. Tar du dessutom ett sms lån utan ränta slipper du betala tillbaka ett öre mer än det du lånat.
  2. Du hittar den perfekta kameran på rea under lördagsshoppingen. Eftersom du är rädd att missa detta fina erbjudande som du väntat så länge på kan du ta ett smslån och köpa kameran på plats. Tar du ett sms lån utan ränta kan du komma riktigt billigt undan och betala av lånet direkt när nästa lön kommer.